Min yogafilosofi

Min yogafilosofi er enkel. For meg handler yoga om mye mer enn bare å være myk eller sterk. Det er også mer enn å være flink til å puste eller å kunne slappe av. Men det var her det startet for meg, og det er her det starter for mange – i det fysiske.

Siden den spede starten i 2005 har yoga for meg gått fra å være en deilig, fysisk praksis som gjorde godt for ledd, muskler og holdning, til å bli et sted der jeg henter ro, tålmodighet og glede. Gradvis lærte kroppen å slappe av, selv i de mest utfordrende positurer. Og samtidig, nesten umerkelig, fikk jeg også et sinn som kunne slappe av og trå tilbake, selv i de mest stressende eller pressede situasjoner. Dette er min yogafilosofi – den fysiske praksisen er en kilde til ro, tålmodighet og glede.

Små skritt til store endringer

Nesten umerkelig hadde yoga blitt en svært viktig del av livet mitt. Uten at jeg presset på, begynte både min mann, min mor, mine barn og mine venner med yoga også. De merket forskjellen yoga gjorde for meg, både kroppslig, følelsesmessig og mentalt. Inspirert av alle mine gode opplevelser på – og av – yogamatten, er jeg nå, etter så mange år, klar for å dele min opplevelse og endring med andre, i form av yogaundervisning.

Formidler ro

Jeg praktiserer flere former for hatha yoga, deriblant yinyoga, som er det jeg vil dele med elevene mine i klassene jeg underviser. Mykheten, roen og den subtile energien i yinyoga står i en sterk kontrast til vårt travle hverdagsliv. Det er denne roen som jeg ønsker å dele. Ved å fokusere på naturlig pust, godt oppbygde posisjoner og de riktig lange holdene håper jeg å gi alle litt mer ro i sjelen og en litt bedre følelse av å være seg selv – i seg selv – her og nå.