Hva er yinyoga?

Yinyoga er en unik blanding av kinesisk, daoistisk qigong og indisk yogatradisjon.

Vi bruker posisjoner som du kanskje kjenner fra andre yogaformer, men går inn i dem med en helt annen intensjon. Dette gjør opplevelsen av stillingene svært annerledes. Jeg har lært yinyoga av Ina Løvdal ved Yin Yang Yoga Akademiet. Ina har studert qigong i Kina, der hun også var i lære hos de berømte Shaolin-munkene i klosteret i fjellene. Det var i dette klosteret at grunnleggeren av Lohan qigongsystemet bodde og underviste. Han het Da Mo og var en indisk vismann som også praktiserte yoga. Da Mo knyttet sammen yogaen med bevegelser han observerte i naturen, enten det var dyr, planter, månens gang over himmelen eller årstidenes skifte.

En yinyogapraksis inneholder posisjoner som er designet for å øke flyten av Qi, den subtile livsenergi som er essensiell for organenes helse, immunforsvaret og vårt emosjonelle velbehag. Stillingene er rolige, dypt restituerende og meditative.  Ina Løvdal

Dette kjennetegner yinyoga

Posisjonene holdes over tid – gjerne 5 minutter eller mer – og utføres sakte, med tilstedeværelse (mindfulness). Kroppen din støttes opp med hjelpemidler som bolstere, klosser og tepper. Vi har også fokus på en bevisst pust, selv om den ikke er fullt så styrt som i andre former for yoga. Vi jobber med å åpne og få bedre flyt i bindevevet til de primære leddene. Dette er hoftene, bekkenet, nedre del av ryggsøylen, skulder og brystområdet. Yinyoga gjør kroppen mykere og yngre og leddene sterkere. Sener, ligamenter og bindevev blir strukket ved at sirkulasjonen bedres. Alt dette påvirker og åpner kroppens energibaner og påvirker ikke bare kroppen fysisk, men også dypt emosjonelt, psykoligisk og mentalt. Sinnet blir stille!


Yinyoga er et supert tillegg til mer fysiske former for yoga, slik som ashtanga vinyasa yoga, dynamisk yoga, poweryoga, jivamuktivyoga eller hathayoga. Det er også helt fantastisk for deg som løper, sykler, går på ski, spiller fotball eller på annen måte er veldig fysisk aktiv.

Kom med den kroppen du har i dag – du vil ikke angre!