Om Gunn Helene

Jeg heter Gunn Helene Arsky, er utdannet ernæringsfysiolog cand.scient. fra Universitetet i Oslo, og har 200 timer RYT yogalærerutdannelse fra Yin Yang Yoga Akademiet hos Ina Løvdal. Det er fundamentet mitt – sammen med familien min – tre barn og en vidunderlig mann.

Min vei til yinyoga

Jeg har praktisert yoga siden 2005. Først vinyasa flow og yin yoga hos Ina Løvdal, men siden også under lærere som Neesha Zollinger (anusara), Kine Røst (therapeutic yoga), Tara Judelle (embodied flow), Heather Love (vinyasa flow), Jason Crandell (hatha yoga) Simon Low og Sarah Powers (yin yoga), David Swenson (ashtanga yoga) og Chris Chavez (anusara). Jeg har tatt min RYT 200 lærerutdanning i Yin og Yang yoga hos Ina Løvdal, og det er yindelen av yogapraksisen som preger undervisningen min.

I 2018 fullførte jeg en 30 timers fordypning i yogamassasje, noe som kommer alle elever til nytte i klassene.

Og i 2019 fullførte jeg en 75 timers yogalærerutdanning i yoga nidra, yogisk søvn hos Anita Abrahamsen. Sammen med utdanning i mindful restorative yoga med Elise Jansen fra 2021 blir dette vevd sammen i mine fullmåne- og hvilende yogaklasser.

I 2022 tok jeg videreutdanning i yoga og kvinnehelse med Tiffany Cruikshank, og i 2023 tok jeg min tredje videreutdanning i Embodied Flow med Tara Judelle. Dette bruker jeg blant annet i privat yoga og helhetlig helseveiledning.

Utdanning

Før jeg kom så langt som Universitetets ernæringslinje, gikk jeg naturfaglinjen på Eikelig VGS, kokk, servitør, husstell på Rosenvilde Videregående skole og på lærerutdanningen på Stabekk høyskole.

Grønn karriere

Jeg har jobbet flere steder, åtte år i ernæringsfysiolog-firmaet Din Kost og ni år i BAMA (de med frukt og grønt).

Nå er jeg frilans på fulltid. Jeg har fantastiske Ganesha Yogastudio i Halden. Jeg underviser yogafilosofi på yogalærerutdanningen til Ina Løvdal og har vært lærer og foredragsholder på Oslo yogafestival siden 2021.

Jeg har en ernærings- og yogablogg – www.gunnhelenearsky.no – her finner du spennende oppskrifter på sunn mat, skjønne kaker og andre godsaker, ernæringsstoff og forskningsnytt om yoga.

Og så jobber jeg som frilans-skribent – for Hjemmet, Norsk Ukeblad og andre blader og nettsteder. Det har også blitt et titalls bøker jeg har forfattet – ernæringsbøker og kokebøker. Og to koselige yogaromaner – og en bok om sammenhengen mellom yoga, maten vi spiser og mindfulness. Se alle bøkene her.

Boken får du HER!
Yoga hver dag

Yoga har vært en del av livet mitt siden 2005. Jeg gjør yoga hver eneste dag – intet unntak – og slik har det vært siden 2011. Matlaging begynte jeg aktivt med allerede som femåring. Jeg lager mat hver dag også. Begge deler gir meg ro i sjelen og en skikkelig god følelse i kroppen.

Matglad yogisk hilsen fra